Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Благоустрій, бюджет (дороги, техніка для комунальників), соціальні питання, аварійні дерева, майно та інші важливі питання…

Дата: 28.03.2023 12:23
Кількість переглядів: 175

Фото без описуВчора, 27 березня, під головуванням Романа Фурди відбулось чергове 68-ме засідання виконавчого комітету селищної ради на якому плідно розглянули 22 питання.

Розпочали з соціальних питань, а саме: надали висновок органу опіки й піклування щодо звільнення від обов’язків опікуна, та висновок щодо призначення іншого опікуна над цією ж людиною.

Створили комісію щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли та осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення. Мова про виплату державних коштів по цільових держпрограмах відповідним категоріям людей.

Внесли зміни до рішення виконавчого комітету про надання дозволу на дарування житлового будинку та земельної ділянки, враховуючи інтереси малолітніх дітей.

Впорядкували штатний розпис в галузі медицини, а саме щодо назви посади завідувача Андріївського Фельдшерсько-акушерського пункту з метою налаштування його роботи після того, як помер його попередній завідувач, фельдшер вищої категорії Петро Дроздовський. Окрім цього до Красненської лікарні ввели посади лікарів анестезіолога та офтальмолога.

Впорядкували плату за харчування дітей в закладах дошкільної освіти Красненської селищної ради, зокрема забезпечення безкоштовним харчуванням: дітей- сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях, дітей - івалідів, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей, батьки яких загинули, перебували чи перебувають в зоні АТО та ООС чи учасників інших бойових дій, в тому числі постраждалі учасники Революції Гідності, дітей із сімей, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, дітей, батьки яких перебувають у ЗСУ та виконують бойове завдання в районах воєнних (бойових) дій (за наявності витягу з наказу військової частини), дітей, батьки яких безпосередньо перебувають в зоні активних дій (довідка УБД). Для дітей з багатодітних сімей вартість батьківської плати менша на 50%.

Щодо застосування кошторисної заробітної плати на 2023 рік при створенні нового об’єкта, реконструкції, розширенні, технічному переоснащенні існуючого, тощо, то її встановили на рівні минулого року в розмірі 16500 грн. Мова про заробітну плату в будівництві на об’єктах ТГ.

Прийняли майно: від польської Gmina Ceglow Generator benzynowy KS 7000 E-3 (1 штука) та Przetvornica IPS 1000 (2 штуки), від РДА Starlink Internet UTA – 212/Part number 02533004 -505/B/Serial number KIT301048674 та інше, що в подальшому передається переважно медицині.

Надали дозвіл на зріз аварійних дерев в селі Утішків.

Взяли на квартирний облік внутрішньо переміщену особу з числа учасників бойових дій (АТО) з інвалідністю, адже умовою виплат з держбюджету є рішення про перебування осіб зазначеної категорії на такому обліку.

Схвалили важливі проекти рішень, які будуть винесені на розгляд чергової сесії Красненської селищної ради, а саме:

Зміни до Комплексної програми соціального захисту населення Красненської територіальної громади Золочівського району на 2021-2023 роки». Мова про залучення селищного комунального підприємства до організації поховання одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів.

Програму відшкодування витрат за надані послуги безкоштовного зубопротезування на 2023-2025 роки для окремих пільгових категорій громадян на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» на території Красненської селищної територіальної громади».

Щодо бюджету, то схвалили виділення 200 тис. грн. на СКП для закупівлі компресора, косарки, буру та ін.., 10 тис. грн.. на організацію та проведення громадських робіт (через Центр зайнятості), 291 тис. на організацію благоустрою населених пунктів, зокрема на придбання сміттєвих урн, закупівлю дорожніх знаків з назвами населених пунктів та ін.., 15 млн. на дороги Красненської ТГ, а також кошти на районну спілку політв’язнів та репресованих, та інше…

Було зазначено, що 1 млн. грн. попередньо виділено на грейдерування комунальних вулиць. Але надзвичайно важко знайти грейдер для заключення угоди. Є приватники, які не працюють з бюджетом і готові працювати лише за готівку. Було уже домовлено з приватним підприємцем, але грейдериста мобілізували. А великі фірми мають великі держзамовлення. Якщо є бажаючі офіційно надавати такі послуги Красненській селищній раді то можна звертатись у селищну раду. Робота з вирішення даного питання триває.

Зауважено, що і надалі чимало проплат не проходять через органи держказначейства, зокрема «зависли» кошти за проектно-кошторисні документації Красненської ТГ, а відповідно неможливо отримати експертні звіти та розпочати певні роботи з благоустрою (покладання бруківки для влаштування доріжок та інші…). Члени виконкому сподіваються, що все так не буде.

Попередньо схвалили Положення про сектор «Служба у справах дітей» Красненської селищної ради, враховуючи нові виклики з метою покращення роботи.

Схвалено проектно – кошторисної документації та експертні звіти, зокрема: «Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. П. Орлика в смт. Красне, «Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Головна та вул. Лугова в селі Скнилів, «Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Рудка в селі Андріївка…

Схвалили збільшення балансової вартості на попередньо зроблені об’єкти (роботи по яких проводились переважно у 2021 році) та передали об’єкти на баланс селищного комунального підприємства, а саме: вуличного освітлення с.Сторонибаби (вулиці Сонячна № 17-29, Бужна, Бічна, Дольна, Шевченка, Франка КТП-56), тротуару в смт.Красне по вулиці Золочівській (від вул. Над Лугом до вул. Грушевського), тротуару в смт. Красне по вулиці Грушевського (від вул. Пр. Іллі до вул. Набережна), скверу в смт.Красне по вул. Привокзальна, дороги в смт.Красне по вул. Стефаника.

Одностайно схвалили передачу майна Красненській лікарні, а саме: генератора бензинового Грінфілд G-EC1100PEW-C 8.3-9.2квт. та генератора бензинового KS 7000 E-3; відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту - матраців 70 шт., комплектів для утеплення 70 шт., ковдр 70 шт., сонячних ламп 9 шт., каністр пластмасових 11 шт., розкладних стільців 21 шт.

Оскільки Красненська селищна рада є правонаступницею сільських рад, в мажах питання передачі нерухомого майна, деякі профільні будівлі (бібліотеки, садочки, клуби), які ще залишались на балансі ради, схвалили передали на баланс відділу освіти.

З метою впорядкування орендної плати, а саме визначення пільгової оренди для державних та комунальних медичних установ, схвалили зазначений проєкт рішення.

На завершення члени виконкому запропонували включити до порядку денного чергової сесії Красненської селищної ради звіт селищного голови про роботу виконавчих органів ради за 2022 рік.

Члени виконкому конструктивно та продуктивно обговорили ще чимало господарських проблем Красненської територіальної громади. Усі погодились з тим, що якби закінчилась війна і тоді казначейство пропускало б всі господарські видатки, можна було б набагато більше реалізувати задумане (можливо б тоді повернулась і частина забраних державних субвенцій, особливо на освіту, які на даний час компенсуються з селищного бюджету). А зараз доводиться зосереджуватись також на підтримці наших військових, які захищають територіальну цілісність України у жорстокій війні з росією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь