Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Другий шаховий турнір зібрав юних інтелектуалів

Дата: 21.04.2023 18:42
Кількість переглядів: 135

Фото без описуУчасники і організатори продовжують підтримувати традиції та популяризують інтелектуальний вид спорту в непростих умовах сьогодення.

Відтак, сьогодні у приміщенні Красненського опорного ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів відбувся Другий шаховий турнір Красненської ТГ серед школярів, ініційований депутатом селищної ради Степаном Вольським, за підтримки селищного голови Романа Фурди та сприянні директора школи Ірини Чиж з метою популяризації шахової гри, виявлення талановитих дітей та інтелектуального розвитку.

Фото без описуТут відбувались не лише шахові поєдинки учасників заходу, але й різноманітні вікторини, конкурс малюнків, декламування віршів та обрання Короля та Королеви шахів.

У другому інтелектуальному шаховому турнірі взяли участь понад 30 учасників з Красненської опорної школи та її філій, а також учасники шахового гуртка з Буської гімназії. Усі змагання проходили у категоріях: «Школярі до 10 років», «Школярі від 10 до 14 років», «Старші за 14 років», «Дівчата» та «Хлопців, які займаються у шахових гуртках».

Фото без описуОфіційна частина нагородження розпочалась з привітання ініціатора турніру, депутата селищної ради Степана Вольського, який нагадав, що нещодавно перший інтелектуальний шаховий турнір відбувся на базі Задвір’янського опорного закладу освіти, що зумовило зростання зацікавленості бажаючих. Він подякував директорці школи Ірині Іванівні Чиж за допомогу у проведенні турніру, а вона, у свою чергу, відзначила, що пишається своїми талановитими учнями школи, які завжди стараються досягати високих результатів.

У вітальному слові селищний голова Роман Фурда зазначив, що кожен учасник турніру намагався твердо й відчайдушно тримати позицію, вести оборону: комусь вдалось це довше, комусь – ні.

«Гра в шахи – це безумовний світовий тренд, що знаходиться поза часом та залишається популярним серед дітей та дорослих, є гідною заміною гаджетам та способом абстрагуватись від реальності сьогодення, - каже Роман Фурда. - За допомогою гри в шахи можна навчитись контролювати свій емоційний стан та здобути собі нове хобі. Хочу подякувати активному ініціаторові турнірів Степану Вольському, який вкладає усі зусилля для сприяння розвитку інтелектуальних здібностей дітей. Впевнений, що спільно з Віктором Дідухом проведемо й тенісні турніри на базі ДЮСШ «Авангард»».

Селищний голова подякував також усім учасникам змагів за участь. Слова подяки висловлені і Роману Фурді за постійну підтримку спорту в нашій громаді.

За результатами Другого інтелектуального шахового турніру фіналістів та переможців відзначали почесними Грамотами та Кубками.

📌Отже, у категорії «До 10 років» І місце – Володимир Балонь (4 клас); ІІ місце – Захарій Стефанишин (2 клас); ІІІ місце – Дмитро Білик (4 клас).

📌У категорії «Від 10 до 14 років» перше місце виборов – Дмитро Вовк (6 клас); ІІ місце – Остап Стефанишин (6 клас); ІІІ місце – Олександр Биков (6 клас).

📌У категорії «Старші 14 років» перше місце виборов – Остап Котула; ІІ місце – Ярослав Цицак (9 клас); ІІІ місце – Андрій Кушнір (9 клас).

📌У категорії «Дівчата» здобула І місце – Анастасія Береза (7 клас); ІІ місце – Яна Деркач, (4 клас); ІІІ місце – Мар’яна Береза (4 клас).

📌У категорії серед хлопців, які займаються в шахових гуртках: І місце – Артем Солодовніков (8 клас), Буська гімназія; ІІ місце – Юрій Березяк (8 клас), Буська гімназія.

📌Також у конкурсі малюнків з шахматної тематики участь взяли понад 20 творчих робіт дітей. Отже, І-місце отримали Каріна Гонюк (11 клас) та Вероніка Проць (6 клас); 2 місце – Соломія Горошко (10 клас) та Дарина Чучман (11 клас); 3 місце – Дар’я Феденко (5 клас) та Анастасія Береза (7 клас).

📌За участь в номінації «Об’ємні вироби з паперу» нагороджено учнів 4-Б класу.

За словами організаторів, такі інтелектуальні шахові турніри також плануються провести у Андріївській школі (28 квітня) та у Красненському ЗЗСО №2 (5 травня). Згодом усіх переможців планують зібрати для фінального поєдинку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь