Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Культурний фронт: у селище Красне завітали військові письменники

Дата: 05.05.2023 20:00
Кількість переглядів: 118

Фото без описуВчора, в рамках проведення на Львівщині V Всеукраїнського форуму військових письменників, в приміщенні Красненського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 відбулась авторська зустріч читачів з гостями-письменниками – В’ячеславом Раєвським та Іваном Гентошем.

Модераторами заходу виступили працівниці КЗ «Публічна опорна бібліотека ім.І.Тиктора» Наталія Худзяк та Іванна Слівінська.

На авторську зустріч письменників завітали секретар виконавчого комітету Красненської селищної ради Богдан Глова, директор школи Ірина Чиж, настоятель храму св.Володимира Юрій Толочний, працівники культури, педагоги, учнівська молодь.

Фото без описуВ'ячеслав Раєвський – родом з Білої Церкви, військовий з 30-річним стажем, полковник ЗСУ. Він розповів цікаві історії про військовий досвід, підкріплений дієвими порадами, які висвітлені у книзі «ПозитивVV». Це - збірка коротких оповідань, у яких автор розповідає про українські військові реалії від 90-х років до сьогодення та про війну на Донбасі у 2014-2018 рр. на основі власних спогадів.

Іван Гентош – родом з Львівщини, поет, пародист, член Національної спілки письменників України, лауреат багатьох літературних премій, автор десяти поетичних книг. У нього є серйозні та глибокі поезії про життя, війну, звитягу. Він чарував, дивував, бентежив, зворохоблював душі усіх присутніх. Це поезія, яка нікого не залишала байдужим... Після Революції Гідності Іван Гентош видав збірку патріотичної поезії «Тривожні дзвони» (2014р.) та лірики «Понад усе!» (2015р.). У 2021 році у видавництві «Український пріоритет» вийшла друком десята, ювілейна книга автора «Допоки маєм Слово».

Фото без описуВід імені селищного голови Романа Фурди гостям подякував секретар виконавчого комітету селищної ради Богдан Глова. Він зауважив, що їхня творчість протистоїть московській пропаганді – це колосальний внесок в українську пропаганду, ідентичність, висвітлення української боротьби.

«Ви робите українську національну пропаганду – це важлива робота, - зазначає Богдан Глова. – Якби на сході нашої країни була б така робота то можливо війни й не було б».

На завершення заходу гостям від КЗ «Публічна опорна бібліотека ім.І.Тиктора» подарували патріотичні брошки ручної роботи. А секретар виконавчого комітету Богдан Глова придбав авторську книгу Володимира Раєвського «ПозитивVV» для бібліотечного закладу.

Завершився захід спільним фото та автограф-сесією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь