A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Шануємо пам’ять Героїв!

Дата: 23.05.2023 17:50
Кількість переглядів: 124

Фото без описуСьогодні в Привокзальному парку біля фігури Матері Божої у смт.Красне відбулися заходи присвячені Дню Героїв, що встановлене на честь українських захисників та захисниць, які в усі часи виборювали та виборюють свободу і незалежність України.

Учасники заходу розгорнули 30-метровий український стяг, а місцеві пластуни тримали портрети загиблих військовослужбовців з Красненської громади.

Фото без описуРозпочався захід із молебню за Україну, за наших воїнів, за перемогу правди й мир, який провели отці Юрій Толочний та Степан Жукровський. Далі звучав Гімн України. Усі присутні на віче хвилиною мовчання вшанували пам’ять українських захисників.

Пам’ятати мужність та героїзм українських захисників закликав селищний голова Роман Фурда. І наголосив, що з 2014 року після початку агресії росії проти України свято набуває все більшої популярності. Дата 23 травня була вибрана з огляду на те, що в цей день та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра. Він подякував усім воїнам, які мужньо виборюють нашу волю, свободу та незалежність.

Фото без описуПатріотично проникливі пісні звучали від жіночого хору працівників культури Красненської ТГ (кер.Оксана Приставська), Альбіни та Віолета Антонишини, Уляни Прокоп’юк та Оксани Кушинської і Уляни Прокоп’юк під акомпанемент Михайла Козака.

Авторський вірш присутнім зачитала членкиня Спілки письменників України, педагогиня Валентина Лотоцька.

Фото без описуВедучі заходу Уляна Прокоп’юк та Оксана Кушинська розповідаючи історію відзначення свята, назвали імена наших захисників, життя яких забрала проклята війна. Зокрема, на сьогодні ми оплакуємо 13 захисників з нашої громади, які віддали своє життя за Україну. Їхні імена назавжди вкарбовані в історію нашого краю і пам’ять про них житиме від покоління до покоління.

Після завершення віче селищний голова Роман Фурда спільно з військовослужбовцями, в знак вшанування пам’яті полеглих Героїв-захисників, поклали квіти до Пам’ятника Борцям за Волю України.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь