Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Селищний голова Роман Фурда взяв участь у відкритті першого кооперативного молокопереробного заводу в Україні

Дата: 18.07.2023 17:25
Кількість переглядів: 120

Фото без описуСьогодні за участі представників кооперативів Львівщини, які утворили товариство «Набіл», кооперативного об`єднання «Рівноправнівсть», Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Лариси Ґаладзи, Львівської аграрної дорадчої служби, голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького, Красненського селищного голови Романа Фурди, фермерів відбулось офіційне відкриття заводу, який був збудований за кошти Канади у с.Утішків.

Загальна сума інвестицій складає 95 млн. грн. , з них – 5 млн. – це кошти від трьох кооперативів та кооперативного об’єднання «Рівноправність».

Красненський селищний голова Роман Фурда вітаючи присутніх з відкриттям заводу відзначив, що цей завод – це чималий вклад у розвиток Красненської громади, адже це інвестиції та нові робочі місця і селищна рада в межах своїх можливостей завжди готова сприяти в допомозі заводу.

"Поки наші захисники захищають нас на фронті, ми тут в тилу маємо нагоду продовжувати працювати і будувати нові підприємства, які дають нашій громаді нові робочі місця, покращення інвестиційного клімату, а також податки в бюджет громади", - наголосив Роман Фурда.

За словами директора ТОВ «Набіл» Андрія Бліновського, на заводі виготовлятимуть молоко, йогурт, кефір, масло та м`які сири. За зміну планують переробляти 25 тонн молока зі сотні молочних господарств Львівщини. На першому етапі роботою будуть забезпечені 25 людей, а далі планують збільшити потужності до 50 тонн молока.

Нагадаємо, що будівництво молокопереробного заводу розпочалось 21 травня 2021 року на площі земельної ділянки 3 га у с.Утішків. 18 червня 2021 року була закладена капсула під будівництво в Україні першого кооперативного молокозаводу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь