Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Плідна робота на засіданні виконкому

Дата: 02.08.2023 11:03
Кількість переглядів: 64

Фото без описуВчора, 1 серпня під головуванням селищного голови Романа Фурди відбулось 81-ше засідання виконавчого комітету селищної ради, на якому розглянули соціальні питання, прийняли в комунальну власність благодійну допомогу (в основному для надзвичайних ситуацій), допомогли медицині, зокрема фельдшерсько-акушерським пунктам, затвердили проєктну документацію по парковій зоні, зокрема облаштування алеї Героїв, які загинули внаслідок теперішнього нападу росії та інше.

А тепер детальніше:

Розпочали з встановлення порядку побачень батька з малолітніми дітьми, надали дозвіл на тимчасовий виїзд за кордон малолітніх дітей та вирішення питання щодо навчання малолітнього.

Створили Красненську субланку Золочівської районної ланки Львівської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області (без створення додаткових посад). Затвердили відповідне Положення. Відповідальність за цю ділянку роботи покладено на головного спеціаліста відділу архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та благоустрою селищної ради Марту Садженицю.

Взяли на соціальний квартирний облік особу позбавлену батьківського піклування, та внутрішньопереміщену особу з числа учасників бойових дій з інвалідністю ІІ групи внаслідок війни.

З метою поповнення матеріально-технічного резерву Красненської селищної ради, прийняти з Золочівського районного матеріального резерву засоби індивідуального захисту органів дихання (респіратори) в кількості 3000 (три тисячі) штук.

Прийняли у комунальну власність Красненської селищної ради безоплатно отримані від ПРООН в Україні, портативні джерела живлення малої потужності Goal ZeroYeti 500X (2 шт.).

Прийняти у комунальну власність Красненської селищної ради безоплатно отримані від Міжнародної організації з міграції («МОМ»), яка входить до системи ООН (Представництво в Україні, в рамках проєкту МОМ «Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку»): ноутбук, планшети (8 шт.), програмну продукцію та стартові пакети (8 шт.) для працівників ради (на час перебування на займаних посадах), які брали участь в проєкті МОМ «Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку») з метою зміцнення спроможності громад та підтримки місцевого відновлення шляхом задоволення потреб збору даних на місцях. На цей проєкт подались в межах України 290 громад з 11 областей. Отримали ноутбуки та планшети 68 громад, які успішно показали себе у проєкті. У другий тур пройшли 48 громад, в тому числі і Красненська ТГ. Є можливість отримати кошти для закупівлі апаратури та іншого майна для Народних домів на 12 тис. доларів.

Прийняли у комунальну власність Красненської селищної ради безоплатно отримане майно від Міжнародної організації з міграції («МОМ») «Програма МОМ в Україні з розповсюдження непродовольчих товарів та загальних поставок», а саме: постільну білизну з термоковдрою (19 шт.), матраци 190х70 см (10 шт.), гігієнічні набори. Використання майна призначено для розміщення внутрішньо переміщених осіб, евакуйованого населення на локаціях у Красненській ТГ в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Внесли зміни та доповнення до Положення про порядок та умови надання платних соціальних послуг та послуг з установленням диференційованої плати, що надаються КУ ЦНСП Красненської селищної ради, внаслідок чого збільшена можливість надання послуг за бюджетні кошти (безоплатно для громадян). Відповідно додано надання послуги догляд вдома та натуральна допомога за рахунок бюджетних коштів одинокій громадянці.

При внесенні змін до показників селищного бюджету перекинули кошти на галузь медицини, а саме 120 тис. грн. на первинну медичну допомогу населенню, що надається фельдшерськими, фельдшерсько-акушерськими пунктами. Було зауважено, що, на жаль, Національна служба здоров’я України функціонування ФАПів не бачить, тому потрібно підтримувати їх з місцевого бюджету.

Також виділено 45 тис.грн. на поховання військовослужбовців.

Затвердили проєктно-кошторисну документації «Відновлення елементів благоустрою населених пунктів – паркової зони по вул. Грушевського в смт.Красне Золочівського району Львівської області (Капітальний ремонт)» з врахуванням Експертного, де окрім паркової зони заплановано облаштувати алею героїв, які загинули внаслідок теперішнього нападу росії.

Обговорили потребу подальшої участі у інших проєктах з міжнародною підтримкою з метою допомогти освіті, культурі, медицині та вирішенню нагальних потреб громади.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь