Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Сесія ради: підтримка окремих пільгових категорій громадян, обладнання для військових, медицина, бюджет та інше

Дата: 17.08.2023 17:39
Кількість переглядів: 90

Фото без описуСьогодні відбулась 29 чергова сесія Красненської селищної ради, на порядок денний якої були винесені понад 35 питань. У пленарному засіданні, яке очолив селищний голова Роман Фурда, взяли участь 17 з 26 депутатів.

У «розминці» звернулись мешканці вулиці О.Кобилянської з смт.Красне щодо ситуації з мешканкою сусідньої вулиці, яка організувала, на їхню думку, незаконний виїзд з території будинку на іншу вулицю, що спричиняє незручності для інших людей.

Фото без описуНа запит депутатки Н.Сервило щодо стану підготовки навчальних закладів до навчального року відповіла т.в.о.начальниці відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Олена Ільницька. За результатами спеціальної комісії, яка здійснює обстеження, проводяться усування недоліків.

Далі депутати приступили до порядку денного.  Зокрема, внесли зміни до Програми відшкодування витрат за надані послуги безкоштовного зубопротезування на 2023-2025 рр. для окремих пільгових категорій громадян на яких поширюється дія ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту на території Красненської ТГ». Зазначено що безкоштовне протезування проводиться громадянам, які мають на це право згідно закону, зокрема учасникам бойових дій – першочергово, особам з інвалідністю внаслідок війни – першочергово, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України – першочергово.

Внесено зміни до Програми «Пільгове забезпечення жителів Красненської ТГ лікарськими засобами за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань на 2023 рік», затверджено оновлений перелік категорій захворювань, у разі амбулаторного лікування яких лікарські засоби відпускаються безкоштовно.

Внесено зміни та доповнення до показників селищного бюджету, виділено:

1 млн. 260 тис. грн. на комплексну програму розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги КНП «Красненська міська лікарня»;

590 тис. грн. – виділено субвенцію обласному бюджету для співфінансування по закупівлі шкільного автобуса (рішення виконкому затвердили);

725 тис. грн. – на Програму розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Красненської ТГ (на благоустрій населених пунктів);

300 тис. грн. – на надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які нездатні до самообслуговування;

75 тис.грн. – на оплату послуг при похованні військовослужбовців;

31 тис. грн. – на надання дошкільної освіти для оплати послуг на розробку технічної документації із землеустрою;

61 тис. грн. – на надання загальної середньої освіти закладам загальної середньої освіти для оплати послуг на розробку технічної документації із землеустрою.

450 тис. грн. – на виконання Програми проведення конкурсу місцевих ініціатив Красненської ТГ: 184 тис. грн. 300 - на школи, 265 тис. 700 грн. – на будинки культури.

5 тис.грн. – проведення інженерно-геодизичних вишукувань по об’єкту «Реконструкція спортивного майданчика у с.Задвір’я» та інше.

Також депутати затвердили Програму здійснення ефективних заходів щодо попередження та профілактики скоєння повторних злочинів серед осіб, звільнених з місць позбавлення волі та осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі на 2023 рік. Передбачені програмою заходи сприятимуть більш якісному виконанню функцій уповноваженого органу з питань пробації, спрямованих на належне виконання покарань у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, суспільно корисні роботи, громадських робіт, виправлених робіт, а також здійснення контролю за поведінкою осіб, звільнених відбування покарання з випробуванням, проведення профілактичних роботи з особами притягнутими до адміністративної відповідальності.

Окрім цього, прийнято рішення про передачу безоплатно обладнання у державну власність військової частини, зокрема обладнання для доступу до мережі Інтернет Starlink;

Внесено зміни до Комплексної програми соціального захисту населення Красненської ТГ на 2021-2023 рр»;

Взято на баланс вуличне освітлення у с.Полоничі;

Затвердили депутати й Порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника КНП «Красненська міська лікарня у новій редакції. А також прийняли рішення про проведення конкурсу на зайняття посади директора КНП «Красненська міська лікарня». Визначено, що кількість членів конкурсної комісії становитиме 6-7 осіб.

У ході сесії також розглянуто та прийнято майже 20 різних земельних питань.

Усі прийняті рішення 29 сесії селищної ради 8 скликання будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті громади у терміни визначені чинним законодавством.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь