Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Фестиваль «Народні співаночки»: свято насичене музикою, мистецтвом і творчістю

Дата: 03.09.2023 19:55
Кількість переглядів: 247

Фото без описуВіру, надію, любов плекають у собі кожен українець, дякуючи за світанки нашим захисникам. Кожен із нас частинкою свого часу, можливостей, вчинків, умінь, слів, молитов, сердець, душі, щирості та відданості долучається до допомоги нашим непереможним воїнам.

З ініціативи та організації відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Красненської селищної ради, КЗ «Центр культури і дозвілля», директора Народного дому с.Мала Вільшанка Ярослави Лучки, за сприяння селищного голови Романа Фурди, таланти Красненської громади об’єдналися у третій щорічний фестиваль народної пісні «Народні співаночки», який цьогоріч проходив у с.Мала Вільшанка.

Фото без описуОрганізатори фестиваль проводили з благодійною метою — під час заходу збирали кошти та продавали різну продукцію для допомоги нашим ЗСУ.

Розпочався фестиваль з виконання Гімну України аматорським жіночим хором «Галичаночки» працівників культури Красненської ТГ (кер.О.Приставська).

Учасників та гостей фестивалю поблагословив о.Остап Гнатів. Далі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв, які поклали своє життя за Батьківщину.

Фото без описуЗ привітальними словами до громади звернулась староста Андріївського старостинського округу Мирослава Когут, яка зазначила, що цього року фестиваль для усіх особливий, адже всі відчули усю важливість та непохитність нашої пісні. Вона зазвучала на весь світ і продовжує згуртовувати навколо себе заради однієї великої мети – перемоги України.

На імпровізованій сцені пісенний дарунок лунав від Злати Потюк (НД с.Мала Вільшанка); Василини та Христини Козловських (НД с.Петричі); Вероніки Вовк (НД с.Безброди); Христини Бабух та Юлії Яреми (НД с.Русилів); Анастасії Солотви; вокального ансамбля «Мрія» (НД с.Богданівка); Олі Юрочко (НД с.Куткір); ансамбля «Гармонія» (НД с.Задвір’я), вокального гурту «Красняночки»; дитячого ансамбля НД с.Куткір; вокального ансамбля НД с.Задвір’я; Альбіни та Віолети Антонишин; Уляни Прокопюк і Михайла Козака; Валентини Банах; тріо «Бортківчаночка» у складі Вікторії Паньків та Юлії Яремків; дитячого вокального ансамбля НД с.Балучин; тріо «Червона калина»; вокального ансамбля НД с.Полтва; Марії Матвійчук і Каті Литвин; Тетяни Кушнір; Діани Бігун; Олесі Фурди та Богдани Безкоровайної; Дарини Гусак; Богдана Ординовича; Андріївського хору (кер.Р.Уштан).

Фото без описуЦікавою була продемонстрована спільна робота завідувачів НД с.Куткір (О.Бекар), НД с.Безброди (Н.Басараба) та завідувача бібліотеки с.Куткір (Г.Ковальчук) із вихованцями.

Завідувачка НД с.Безброди Наталя Басараба також продекламувала прониклий вірш «Рано вранці до схід сонця». А настоятель храму с.Безброди Андрій Вовк виконав відому пісню-реквієм «Герої не вмирають».

Запальні танці продемонстрували вихованці танцювального колективу «Dance life» із с.Андріївка (кер.О.Костишин).

Ведучими заходами були чарівні красуні Уляна Прокопюк та Богдана Безкоровайна.

Пісня, мелодія, все, що від душі та істинно рідне серцю українця, проймали до сліз усіх слухачів, об’єднуючи вірою, що ми особлива та сильна нація, йдемо вірною дорогою до Перемоги під Єдиним мирним небом.

Поки на сцені творчі колективи демонстрували свої вокальні та танцювальні здібності, на іншій локації, неподалік сцени працювала польова кухня із смачним кулішем, бограчем та іншими смаколиками. Для дітей також працювали мистецькі куточки: аквагрим та малювання.

У приміщенні Народного дому вирував благодійний ярмарок, на якому були представлені солодощі, продукція бджільництва, випічка, лимонад тощо.

Усі кошти від реалізації продукції, а це 78 тисяч гривень та 150 євро, спрямують на підтримку ЗСУ!

Після процедури жеребкування стало відомо, що наступного року фестиваль «Народні співаночки» пройде у с.Полоничі. Зазначимо, що сам фестиваль був започаткований у 2021 році, вперше він був проведений у с.Острів, у 2022 році – у с.Сторонибаби.

На завершення заходу заступник селищного голови Андрій Лащук та староста Андріївського старостинського округу Мирослава Когут подякували всім тим, хто доклав зусилля до проведення заходу, учасникам та гостям фестивалю «Народні співаночки» та висловили слова побажання про найшвидшу перемогу України над ворогом.

Більше фотографій зі заходу на нашій офіційній сторінці у соцмережі Facebook.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь