Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Тих, хто захищав та захищає нашу незалежність та виборює свободу...

Дата: 01.10.2023 15:46
Кількість переглядів: 147

Фото без описуЦього року Україна вперше відзначає День українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці, День УПА та День захисників і захисниць України 1 жовтня.

На честь пам’яті загиблих захисників України у селищі Красне біля пам'ятника Борцям за волю України, відбулася панахида та віче за участю родин загиблих Героїв, духовенства, молоді, громадськості, депутатів, представників ветеранських організацій, керівництва та працівників селищної ради.

Всечесний отець Степан Жукровський відслужив молебень за загиблими воїнами та тими, які продовжують захищати нас від російського загарбника, а селищний голова Роман Фурда та заступник керівника районної Спілки політичних в’язнів та репресованих в Україні Ярослав Вовк поклали квіти до пам'ятника Борцям за волю України.

Фото без описуПам’ять про побратимів, загиблих на полі бою, тих, кого не дочекалися додому рідні, хто поклав своє життя заради захисту України, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Гімн України зазвучав у виконанні хору працівників культури "Галичаночка" (кер.О.Приставська).

Селищний голова Роман Фурда звертаючись до всіх присутніх наголосив, що сьогодні ми зібрались, щоб вшанувати пам’ять воїнів, які загинули за незалежність і свободу України. Відмітив славного земляка Василя Кука в боротьбі за незалежність, який зробив свій вклад в історію держави.

У своїй промові закликав всіх пам’ятати тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України, ця пам’ять стане запорукою нашої непереможності і віри в те, що Україна буде незалежною, процвітаючою. Подякував матерям, що виховали достойних синів і дочок.

Фото без описуВедучі заходу т.в.директора КЗ "Центр культури і дозвілля" Красненської селищної ради Оксана Кушинська та методист Альбіна Антонишин згадали поіменно кожного нашого Героя з Красненської ТГ, які віддали своє життя за мир і спокій у Державі.

Творчі колективи оспівували патріотизм, героїзм, жагу до перемоги та миру. Духовно-патріотичні пісні лунали від вокального гурту "Красняночки", тріо "Червона калина", хору працівників культури "Галичаночка" та вокального гурту "Гармонія" (с.Задвір'я) під акампуванням Михайла Козака.

Для Героїв-захисників дітки виготовили ангелики-обереги, які були вручені присутнім родинам захисників та захисниць.

Завершився захід спільним виконанням "Боже великий, єдиний..." та щирою молитвою.

Наші славні воїни! Дорогі захисники і захисниці - нащадки могутнього козацтва, незламні та нескорені, сьогодні ви стоїте щитом, оберігаючи весь український народ та українську землю. Ви - наша гордість, опора і надія нашої держави, джерело впевненості у завтрашньому дні. Велика шана і повага вам за мужність і відвагу! Громада пишається кожним з вас!

Бажаємо вам витримки, сили духу, міцного здоров’я, повернутися живими і неушкодженими з Перемогою до рідного дому. А Пресвята Богородиця, яка споконвіку була заступницею українського козацтва, хай підтримає всіх наших воїнів і захистить від ворожих куль, надихає кожну родину на перемогу, мир та любов, береже Україну під своїм Покровом!

Памʼятаймо наших Героїв, які віддали своє життя за Україну, за світле майбутнє нашого народу, за встановлення миру і спокою на рідній землі! Схиляємо голови перед неоціненним подвигом наших воїнів та низько вклоняємось всім рідним наших небесних захисників !

Слава Україні!

Слава всім нашим захисникам і захисницям!

Вічна пам’ять полеглим Героям!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

+8


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь