Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Сучасний бібліотечний простір

Дата: 17.10.2023 14:18
Кількість переглядів: 185

Фото без описуУ приміщенні КЗ «Публічна опорна бібліотека ім.І.Тиктора» відкрито облаштований сучасний бібліотечний простір, який забезпечуватиме комфортні, доступні умови для відвідувачів і поєднуватиме різні способи проведення дозвілля.

У межах пілотного проєкту Львівської ОВА «Модель сучасної бібліотеки» КЗ «Публічна опорна бібліотека ім.І.Тиктора» у числі 20-ти громад області отримав 100 тис.грн., а ще – 157 тис. 300 грн. з селищного бюджету, які були використані для оновлення локального простору.

Фото без описуУ відкритті модернізованого простору бібліотеки взяли участь начальник відділу культурно-просвітницької роботи та навчальних закладів управління культури Львівської ОВА Ілля Стефанко, голова Золочівської РДА Василь Маркевич, селищний голова Роман Фурда, працівники культури та освіти громади.

Завдяки співфінансування обласного та місцевого бюджету у бібліотеці зроблено сучасний дизайн, закуплено нові книжкові стелажі, умеблювання, кавомашину та інтерактивну панель GT75 INTBOARD (з OPS).

Фото без описуРозпочався захід із вшанування хвилиною мовчання пам’яті Захисників та Захисниць України.

У вступному слові начальник відділу культурно-просвітницької роботи та навчальних закладів управління культури Львівської ОВА Ілля Стефанко подякував працівникам та селищному голові за вклад у розвиток культури. І зауважив, що проєкт «Модель сучасної бібліотеки» дає можливість модернізувати культурний осередок у сучасний простір, який кожен відвідувач оцінить достойно.

Фото без описуСелищний голова Роман Фурда подякував нашим захисникам завдяки яким ми можемо приймати участь у таких проектах, розвиватися, створювати сучасні простори та працювати. І зазначив, що сучасна бібліотека є комфортним та зручним центром спілкування відвідувачів, де кожен має змогу отримувати потрібні знання, розвивати творчі здібності й креативність, цікаво й з користю проводити вільний час. Працівниці бібліотеки завжди проводять з дітьми, молоддю та людьми поважного віку цікаві та креативні заходи спрямовані на популяризацію читання, розвиток інтересу до книги, до бібліотеки, інтересу до власного розвитку, розкриття талантів і здібностей.

«Сучасна бібліотека – це не лише книги, - каже Роман Фурда. – Це простір, здатний задовільнити безліч потреб від дитини до дорослого. Спільно з нашими бджілками-працівницями створено відкритість, комфортність, креативність, мобільність та багатофункціональність. Впевнений, що нам вдалось реалізувати важливу роль – повернути не лише інтерес до читання, але й допомогти згуртувати людей різного віку довкола розвитку та інтелектуального дозвілля. Дякую голові Львівської ОВА Максиму Козицькому за такі проєкти. Будемо продовжувати працювати».

Ведучі заходу директорка КЗ «Публічна опорна бібліотека ім.І.Тиктора» Наталія Худзяк та методист Іванна Слівінська подякували представникам обласного та місцевого керівництва за допомогу у реалізації модернізації бібліотечного простору. Адже нинішня бібліотека – це простір не тільки теорії, але й практики, де паралельно з культурними традиціями у дітей будуть розвиватися вміння, необхідні в реаліях сучасного світу.

Приємно, що нещодавно наша бібліотека серед 32-х бібліотек України отримала новітні книги від видавництва «Старий Лев», ще отримає комплект з 20-ти нових книг для оформлення книжкової полиці. Також цьогоріч бібліотека вперше приймала V-й форум військових письменників. Креативні працівниці створили сучасний ляльковий театр з яким подорожують до дитячих будинків та активно беруть участь у ярмарках на підтримку ЗСУ.

Музичний дарунок для присутніх подарували гурт «Красняночки», Альбіна Антонишин, Уляна Прокопюк та Михайло Козак.

Завершився захід за чашкою смачної кави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь