Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Сесія ради: кошти на дрони, пораненим бійцям, медицині та освіті

Дата: 17.11.2023 21:21
Кількість переглядів: 132

Фото без описуСьогодні під головуванням селищного голови Романа Фурди відбулась 31-ша позачергова сесія Красненської селищної ради, актуальність якої спричинена необхідністю вкотре невідкладно реагувати на запити про допомогу для військовослужбовців. Відтак, сьогодні вчергове було підтримано Збройні Сили України.

Отже, виділено:

500 тис.грн. – на виплату одноразової матеріальної допомоги особам, які отримали поранення, контузії, каліцтва (травми) у період дії воєнного стану внаслідок безпосередньої участі у бойових діях або забезпечували (забезпечують) здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України та зареєстровані та /або проживають на території Красненської ТГ;

180 тис.грн. – на закупівлю дронів, які потребує одна із військових частин, що звернулась до селищної ради. Закупівля здійснюватиметься відповідно до Комплексної програми підтримки ЗСУ та інших воєнізованих підрозділів, що беруть безпосередню участь у бойових діях, пов’язаних з захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України на 2022-2024 роки.

80 тис.грн. – на оплату послуг при похованні військовослужбовців.

Не залишилась без уваги галузь освіти, яку було підтримано майже на 500 тис.грн. Зокрема, прийнято рішення про виділення коштів:

192 тис.382 грн. – на закупівлю засобів навчання для навчальних кабінетів закладів загальної середньої освіти;

97 тис.354 грн. – на оплату енергоносіїв закладів загальної середньої освіти;

86 тис.грн. – для закупівлі комплектів меблів для Красненського ОЗЗСО №1;

30 тис. грн. – на облаштування класу безпеки (ЗЗСО с.Андріївка);

25 тис. грн. – на співфінансування заходів, що реалізуються за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (закупівля засобів навчання для навчальних кабінетів закладів загальної середньої освіти).

Також: 100 тис.грн. на придбання господарських матеріалів.

Окрім цього, прийнято рішення про виділення 425 тис.грн. на Комплексну програму розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги (підтримка КНП «Красненська міська лікарня»). Йдеться про закупівлю кондиціонерів в палати паліативного відділення лікарні згідно нових вимог Національної служби здоров’я України з 2024 року та гематологічного аналізатора.

Зазначимо, що з початком повномасштабного вторгнення на підтримку Сил безпеки та оборони з бюджету Красненської ТГ виділено понад 2 млн. 100 тис.грн. та ще понад 1 млн.200 тис. грн. було зібрано на благодійних акціях, ярмарках, концертах та заходах, які проводили працівники культури, освіти за підтримки та допомоги Красненської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь