Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

У селищі Красне вшанували пам’ять Провідника нації – Степана Бандери

Дата: 02.01.2024 17:43
Кількість переглядів: 91

Фото без описуСьогодні мешканці Красненської громади традиційно вшанували пам’ять Провідника ОУН Степана Бандери з нагоди 115-ї річниці з дня його народження. На захід зібралися працівники ради на чолі з селищним головою, депутати, представники громадськості, духовні настоятелі та небайдужі мешканці.

Біля пам’ятника Борцям за волю України місцеві священнослужителі Юрій Толочний, Володимир Целень та Степан Жукровський відслужили поминальну панахиду.

Селищний голова Роман Фурда спільно з громадськістю поклали квіти до підніжжя пам'ятника Борцям за волю України. Усі вшанували молитвою пам’ять лідера Українських Націоналістів і всіх, хто віддав своє життя за волю України.

Фото без описуЗвертаючись до присутніх селищний голова Роман Фурда наголосив, що навіть мертвий Бандера надалі залишається найбільшим і найгрізнішим ворогом москви і провів паралелі між часом Степана Бандери і сьогоденням.

«Степан Бандера був і залишається символом боротьби нашого народу за волю та незалежність. Ворог вчергове завдав масованих ракетних ударів по Україні, чим вкотре довів, що з «москалями нема спільної мови», - сказав Роман Фурда.

Опісля захід продовжився у приміщення КЗ «Центр культури і дозвілля» Красненської селищної ради, де ведучі заходу Альбіна та Віолетта Антонишини розповіли життєвий шлях Степана Бандери.Доповненням до заходу стало виконання патріотичних композицій від гурту «Красняночки» та працівників культури Красненської ТГ.

Фото без описуНастоятель храму Юрій Толочний поділився власними спогадами, як раніше пропагандисько-російська машина (один із телеканалів Медведчука) у селищі Красне намагався збирати розвідувальні дані про об'єкти. Наголосив отець, що Степана Бандери вже немає між нами, але його дух і його ідеї залишаються живими, як є невмирущою українська нація.

Колись Степан Бандера казав: «Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі і хліб. Якщо народ обирає свободу, він матиме хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний».

Нині Україна переживає те, проти чого невпинно боровся Степан Бандера, з цієї причини його ім’я так часто лунає з ворожих вуст.

У рамках вшанування пам’яті Героя України у бібліотеках громади також проведено книжкові виставки, де відвідувачі мали нагоду ознайомитись з цікавими матеріалами та історією життя і діяльності Провідника нації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь