Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Сторонибабські «бджілки»

Дата: 02.02.2024 09:39
Кількість переглядів: 84

Фото без описуУ селі Сторонибаби ініціативні мешканці згуртувалися, щоб допомагати нашим захисникам на фронті. Вже більше півтора року Сторонибабські «бджілки», не дивлячись на домашні клопоти, збираються щодня і готують нашим захисникам на відправку великі продуктові збори – із вареників, пиріжків, ліниві голубці, різних салатів та випічки. Словом, роботи вистачає завжди.

У волонтерському вулику сформувався свій невеликий, але дружніх рій невтомних бджілок. Тут працюють місцеві педагоги, небайдужі мешканці села та громади, вимушено переміщені особи.

Фото без описуКоли після 24 лютого 2022 року всі люди згуртувалися і почали допомагати військовим, – вчителька початкових класів Руслана Бута, не стояла осторонь. З її ініціативи було дано старт волонтерській кухні.

«Починали із маленького внеску, - розповідає пані Руслана. - пекли пампухи на Різдво, потім почали щотижня ліпити вареники та готувати випічку. Так крок за кроком ми активізували роботу, яка на сьогодні не зупиняється. Зізнаюся, що спочатку ми боялись навіть підписувати вареники, щоб не накликати біду, бо як кажуть: роби добро – але тихо. Приємно, що стимулом до нашої роботи було отримання дзвінка з передової від невідомого хлопця, який висловив слова вдячності за смачні вареники, ніби з дому, бо приготовані з любов’ю».

Фото без описуЯк розповіла нам одна із невтомних бджілок Людмила Водницька, волонтерська кухня отримує щоразу подяки за благодійну справу в умовах воєнного стану в Україні щодо забезпечення воїнів Збройних Сил України калорійною їжею, доставленою волонтерами у місця бойових дій. Від імені всіх мешканців села пані Людмила подякувала захисникам і захисницям, які захищають незалежність України та побажала найскорішої перемоги і мирного неба над головою.

На сьогодні робота у волонтерській кухні кипить просто із шаленою швидкістю, як на конвеєрі. Приміщення заставлене столами: за одним – робота з тістом, за другим – ліплення вареників, за третім – складання приготовлених вареників. Кожен має свій обов’язок. Понад тисячу літрів вареників передано до наших бійців на передовій. Щодня виготовляється 15 відер вареників.

«Потрібно пам’ятати про хлопців і дівчат, яким там на передовій важче, - продовжує розмову пані Руслана. - І ми не маємо права зупинятися, бо для їх перемоги має бути сильний тил, який ми маємо забезпечити. Дякуючи місцевим волонтерам смак домашнього тепла можуть відчути захисники та захисниці на передовій. Ось і нині ми передаємо наші смаколики волонтеру, а з ними розпалювачі, які власноруч виготовляє мешканка села Людмила Кіх та дитячі малюнки для захисників та захисниць».

З продуктами і грошима допомагають небайдужі волонтери та односельчани. Зокрема, фермери Михайло Кадиляк, Ярослав Вороновський, приватні підприємці Богдана Гладишевська, Наталія Потирай, Віталій Багдасаров, Марія Шпинда та ціла когорта небайдужих людей, які долучаються до процесу ліплення вареників, випікання смаколиків та приготування салатів.

Фото без описуВ день коли ми завітали до невтомних бджілок ми також передали їм олію і оцет для заправки салатів.

«Так як і увесь український народ, так і Сторонибабські «бджілки» об’єднані, незламні і непереможні. Вони не втомлюються у своїй роботі і допомагатимуть нашим воїнам до самої перемоги, за що їм щира та велика подяка», - висловився селищний голова Роман Фурда.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь