A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: важливі питання прийнято

Дата: 28.02.2024 12:41
Кількість переглядів: 79

Фото без описуВчора 27-го лютого відбулось 100-те засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, яке провів селищний голова Роман Фурда.

Розглянуто 20 важливих питань галузей освіти, медицини, соціального захисту, надзвичайних ситуацій, підтримки ЗСУ і процедур виплат військовим за контрактом, виділення додаткових коштів пораненим та ін..

Детальніше:

Розпочали з внесення змін до Порядку виплати одноразової грошової допомоги громадянам – жителям Красненської територіальної громади, які проходять військову службу в Збройних Силах України за контрактом, у яких врегулювали подання документів членами сім’ї військового, який сам не може їх подати. Введено подання альтернативних документів, якщо інші відсутні з тих чи інших причин, що спростить та пришвидшить зазначені виплати.

Фото без описуНадали соціальні послуги догляд вдома та натуральна допомога жительці Красного, інваліду ІІ гр., син якої воює з окупантом.

Прийняли рішення про створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення населених пунктів Красненської територіальної громади та затвердили відповідне положення. Раніше система діяла за рішенням з області, тепер при виникненні місцевих загроз на території ТГ селищна рада матиме право використовувати її самостійно з власної ініціативи. Оповіщення передбачає, окрім загального сигналу, розсилання СМС, вклинення у радіочастоти та навіть телебачення. Сюди входить додаткове обладнання, експлуатаційно-технічне обслуговування, реконструкція та технічна модернізація місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення.

Внесли зміни до штатного розпису Красненської лікарні, а саме ввели у підрозділ амбулаторної медичної допомоги 0,25 посади сестри медичної з передрейсових та післярейсових медичних оглядів водіїв.

Схвалили ряд проєктів місцевих програм, змін до них та інших проєктів рішень, які будуть винесені на розгляд депутатів селищної ради, а саме:

Зміни до Програми фінансування заходів щодо святкування Дня Святого Миколая, новорічних та Різдвяних свят для деяких категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги, виділивши дітей військових, зокрема дітей, батьки яких загинули у війні чи пропали безвісті.

В рамках напрямку надзвичайних ситуацій схвалили: Програму створення резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків, Програму технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Красненської територіальної громади на 2024-2025 роки, Програму надання одноразової матеріальної допомоги потерпілим від стихійного лиха жителям Красненської територіальної громади на 2024-2025 роки, підтримали 5-й ДПРЗ управління ДСНС.

По відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту схвалили Програми реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, Цільову соціальну програми розвитку фізичної культури і спорту в Красненській територіальній громаді на період 2024-2026 р.р., куди входить підтримка активних клубів та спортивних парків, зокрема, які діють на основі ДЮСШ.

Схвалили зміни до Переліку другого типу об’єктів комунальної власності Красненської селищної ради (стосується Красненської лікарні).

З метою покращення надання адміністративних послуг схвалили: Положення про відділ «Центр надання адміністративних послуг» Красненської селищної ради у новій редакції, перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг Красненської селищної ради, Регламент Центру надання адміністративних послуг у новій редакції та перелік адміністративних послуг, що надаються у віддалених робочих місцях адміністраторів. Відповідно у ЦНАПі Красненської селищної ради надаватимуться населенню 249 адміністративних послуг та біля 100 адмінпослуг безпосередньо на місці у старостинських округах.

Схвалили зміни до «Регламенту Красненської селищної ради, деталізувавши роботу лічильних комісій.

Під час схвалення внесення змін та доповнень до показників селищного бюджету на 2024 рік, підтримали:

Враховуючи лист з військової частини, схвалили додатково 260 000 грн. на виконання Комплексної програми підтримки ЗСУ та інших воєнізованих підрозділів, що беруть безпосередню участь у бойових діях, пов'язаних з захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;

Додатково ще 100 000 грн. для забезпечення виплати допомоги пораненим на Комплексну програму соціальної підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей Красненської територіальної громади;

300 000 грн. на Комплексну програму соціального захисту населення Красненської територіальної громади в питанні соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю та

250 000 грн. на Програму виплати одноразової адресної допомоги малозабезпеченим громадянам Красненської територіальної громади.

На галузь освіти, культури, спорту схвалили:

184 500 грн. для надання дошкільної освіти (з них 180 000 грн. на газопостачання та 4 500,00 грн. на водопостачання); 200 000 грн. на укриття для закладів освіти;

Окрім цього схвалили зняти з забезпечення діяльності Красненської селищної ради 400 000 грн. та перенаправити їх на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян (включаючи залізничний транспорт).

В межах протипаводкових заходів розглянули питання поглиблення та очистки русла каналу в с.Андріївка та інші господарські питання.

Підтримали винесення на розгляд депутатів питання звіту про виконання бюджету Красненської територіальної громади за 2023 рік.

Обговорили чимало інших питань життєдіяльності Красненської територіальної громади. Вирішили пріоритет і надалі надавати підтримці ЗСУ, миттєво реагуючи на всі без виключення листи військових частин, які надходять до Красненської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь