A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Краса Шевченкового слова

Дата: 08.03.2024 17:45
Кількість переглядів: 65

Фото без описуУ цей складний історичний час для нашої країни, в період повномасштабної війни з російськими окупантами, сила слова українського поета, письменника, художника Тараса Григоровича Шевченка, Кобзаря, звучить по-особливому. Шевченкове слово надихає, прикликає до життя та боротьби за перемогу, не даючи забутися, зневіритися, впасти, піти в забуття нашому народу.

З нагоди 210-річниці з Дня народження Великого борця за свободу України Тараса Шевченка в приміщенні КЗ «Центр культури і дозвілля» Красненської селищної ради відбувся літературно-мистецький захід за участю творчих колективів та солістів громади.

Захід розпочався з хвилини мовчання для вшанування пам'яті загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації.

У вступному слові селищний голова Роман Фурда відзначив, що Тарас Шевченко як національний символ українського народу і сьогодні пробуджує душу кожного. Слово поета утверджує духовний фундамент боротьби проти московії.

«Шевченківським словом ми згуртовані у своїй вільній і непереможній державі! Слово Кобзаря - дух свободи та людської гідності, додає енергію спротиву і силу духу, впевненості в боротьбі з ворогом», - наголосив Роман Фурда.

А далі – відбувся святковий захід, де гарячими оплесками відгукувались слухачі – поціновувачі творчості Тараса Шевченка, на виступи творчих колективів: хору працівників культури «Галичаночка» Красненської ТГ (кер.Оксана Приставська), Ярослава Кришталя, вокального гуртка «Мелоді» смт.Красне та с.Андріївка (кер.Христина Вовчанська), вокального гурту «Красняночки» (кер.Олена Сілковська), Олени Котули, Анастасії Сілковської, дуету у складі Галини Бути та Андрія Микитюка (Полтвівська філія школи Задвір’янського ОЗЗСО І-ІІІ ст.), дуету у складі Оксани Кушинської та Альбіни Антонишин, дуету у складі Уляни Прокопюк та Михайла Козака.

У вир танцю глядачів полинув зразковий хореографічний колектив «Енерджі» (кер.Ірина Сторонянська та Марія Макогонська).

Роздуми, ідеї великого Кобзаря пройшли крізь віки і залишаються актуальними для нащадків – цю головну думку донесли учасники концерту у своїй музичній розповіді про творчість Тараса Шевченка, яких оголошували ведучі заходу Олена Ганяк та Роксолана Горбейко.

Під час заходу селищний голова Роман Фурда, керівниця відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Олена Ільницька та голова Красненського осередку Братства ветеранів ОУН-УПА Мар'ян Длугош також здійснили покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку, що у селищі Красне.

Завершився захід словами: «Знаємо, віримо, що поборемо! Нам Бог помагає! З нами – Шевченко! З нами – весь світ!».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

+11


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь