Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: підтримка військових, галузі медицини, освіти

Дата: 22.03.2024 12:45
Кількість переглядів: 119

Фото без описуВчора, 21-го березня, під головуванням селищного голови Романа Фурди відбулось 102-те засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, на якому розглянуто ряд важливих соціальних питань, зокрема підтримки військових, галузі медицини, освіти, включаючи виділення коштів по даних напрямках.

Детальніше:

Розпочали з важливого соціального питання, а саме повернення в сім’ї дітей, які перебували у Буському дитячому будинку «Добре серце». Для цього в будинку одного з сіл Красненської ТГ, за сприяння селищної ради, покращили житлові умови, провівши ремонт будинку (зокрема замінили вхідні двері, вікно, провели ремонт кухні, придбали холодильник, газову плиту, диван, кухонні меблі, комп’ютер, телевізор та інше…), куди повернули одну дитину, прийнявши відповідне рішення.

Інших двох дітей повернули в сім’ю, що проживатиме в одному з населених пунктів Мурованської ТГ.

Надали дозвіл на укладення договору про поділ спадщини враховуючи інтереси неповнолітнього, якому належатиме відповідна частка квартири.

Затвердили Положення про порядок видачі посвідчень реабілітованим, які мають право на передбачені Законом України “Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917 – 1991 років” пільги;

Привели у відповідність з нормативними документами штатний розпис КНП Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області «Красненська міська лікарня» на 2024 рік, без збільшення кількості посад. Наприклад назву посади «уповноважена особа з публічних закупівель» замінили на «фахівець з публічних закупівель», бо такі вимоги, і т.д.

Зміни до штатного розпису комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Красненської селищної ради полягали у зміні посадових окладів згідно профільних постанов КМУ і відповідно також приведено у відповідність з нормативними документами без збільшення кількості посад. Більшість працівників ЦНСП є соціальними працівниками, які здійснюють догляд за одинокими громадянами Красненської ТГ.

При внесенні змін до показників селищного бюджету на 2024 р. прийняли субвенцію з обласного бюджету, а саме: 20 000 грн. на підтримку особам з особливими освітніми потребами (інклюзія), та 48 602 грн. на харчування учнів пільгових категорій. Окрім цього з коду 0110150 (забезпечення діяльності селищної ради) зняли 36 тис. грн. та перенаправили для забезпечення виконання Комплексної програми соціальної підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей Красненської територіальної громади Золочівського району Львівської області на 2024-2025 роки (відшкодування послуг на поховання померлих (загиблих) військовослужбовців).

Також розглянули питання щодо квартир у багатоквартирних будинках, які ще у комунальній власності, відрядження депутата Красненської селищної ради щодо питання в аграрному секторі та ін..

На завершення обговорили стан придатності наявної техніки щодо збору сміття, якої критично бракує для обслуговування 18-ти населених пунктів Красненської територіальної громади, що інколи призводить до порушення графіків вивезення сміття, та шляхи вирішення цієї проблеми.

Окрім цього, селищний голова Роман Фурда наголосив, що пріоритетним питанням і надалі залишається підтримка Збройних сил України у війні з російським агресором. Головуючий зауважив, що наданий час селищна рада продовжує закуповувати дрони, оптику, глушники та інші компоненти озброєння, до чого активно прилучились і працівники апарату селищної ради. Щойно придбано два дрони «Мавік 3» у яких по 3 камери, зокрема нічного бачення та ін. Роман Фурда також зазначив, що постійно підтримує контакт з військовими частинами та моніторить питання нагальних потреб ЗСУ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь