A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Красненський селищний голова Роман Фурда прозвітував про свою роботу за 2023 рік

Дата: 12.04.2024 18:06
Кількість переглядів: 49

Фото без описуНа відкритому пленарному засіданні сесії селищної ради, яке відбулось вчора, 11 квітня, за участю депутатів селищної ради, керівників відділів, комунальних підприємств, установ та організацій, селищний голова Роман Фурда представив щорічний звіт про свою діяльність, діяльність ради та її виконавчих органів за 2023 рік.

Минулий рік для Красненської громади, як і для усієї нашої країни, був дуже важким. Війна продовжується, наші Збройні Сили України роблять усе можливе та неможливе, щоб здобути Перемогу над ворогом. На жаль, з початку повномасштабного вторгнення, Красненська громада втратила 40-х своїх відважних воїнів-захисників, які вірні військовій присязі, виконували свій патріотичний обов’язок. Пам’ятаємо і схиляємо у пошані голови перед світлою пам’яттю гідних синів незламного українського народу.

Найголовніший напрямок роботи Красненської селищної ради – це підтримка Збройних Сил України та розвиток ветеранської політики, спрямованої на всебічну підтримку всіх тих, хто воював і воює, членів їх родин. При цьому у 2023 році ми належно забезпечували функціонування усіх важливих сфер життєдіяльності громади: освіта, медицина, соціальний захист, комунальне господарство, культура, спорт, тощо.

У зв’язку із збройною агресією російської федерації проти України завдяки співпраці виконавчого комітету та депутатського корпусу у 2023р. з бюджету на потреби ЗСУ було виділено понад 3,6 млн. грн. Закуплено та передано на різні військові частини засоби для допомоги у відсічі збройної агресії акумулятори (10 шт.), дрони (10 шт.) запчастини до автомобілів, тепловізійний приціл, комп’ютер, обладнання Starlink, а військовій частині Нацгвардії виділено субвенцію (349 тис.800 грн.).

Красненська та Буська ТГ спільно придбали позашляховик для нового зенітного підрозділу, щоб посилити протиповітряну оборону області. Його передали військовим для посилення мобільних вогневих груп ППО. До придбання транспорту долучився соціально відповідальний бізнес та працівники міської та селищної ради.

На території Красненської громади нашими працівниками культури проводилися благодійні ярмарки, на яких вдалось виручити кошти (268 тис. 500 грн.) та передати на потреби ЗСУ.

Для закупівлі на потреби ЗСУ щомісячно долучаються працівники Красненської селищної ради. До волонтерської діяльності задіяні організації, установи, заклади освіти, підприємства, школярі та небайдужі мешканці громади. Усі спільно збирають та передають ЗСУ продукти, техніку, запчастини, паливно-мастильні матеріали, виготовляють окопні свічки, плетуть маскувальні сітки тощо.

Протягом 2023 року за кошти селищного бюджету 56 пораненим військовослужбовцям виплачено одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 560 тис. грн., а двом військовослужбовцям виплата перенесена на 2024 рік, так як заяви прийняті в кінці грудня 2023 року. Окрім цього з бюджету надано одноразову грошову допомогу двом жителям громади, які уклали контракт для проходження військової служби ЗСУ на суму 10 тис.грн. З 2024 року жителям громади, які укладуть контракт для проходження військової служби в ЗСУ одноразова грошова допомога становитиме 10 тис.грн.

Здійснено за кошти селищного бюджету оплату ритуальних послуг та поховання для сімей 17 загиблих Захисників України на суму 273 тис. 710 грн. А також соціальні послуги за кошти обласного бюджету здійснено 13-м сім’ям виплату одноразової грошової допомоги на/за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих (померлих) Захисників України, ветеранів війни на загальну суму 1 млн. 62 тис. грн.; 10 особам з інвалідністю внаслідок війни з числа осіб, які брали участь в заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України виплачено адресну грошову допомогу на реабілітацію на суму 135 тис. грн

Надано 93 адміністративні послуги для учасників бойових дій, ветеранів війни, осіб з інвалідністю, загиблих (померлих) Захисників та їх сімей, зокрема оформлення пільг та посвідчень.

Враховано пільгове харчування за кошти селищного бюджету для учнів 1-11 класів та вихованців закладів дошкільної освіти, батьки яких отримали поранення під час антитерористичної операції (ООС), дітей, батьки яких є учасниками бойових дій (добровольцями Сил територіальної оборони ЗСУ).

З метою вшанування загиблих бійців нашої громади виконавчим комітетом ради розроблені ескіз та форма відзнаки «Почесний Захисник України з Красненської громади». Цією відзнакою у січні 2024 року нагороджено посмертно 34-х бійців, які боролися та загинули за Незалежність та територіальну цілісність.

Після аналізу всіх інших напрямів діяльності, селищний голова подякував всім, хто об’єднавши зусилля, працював та продовжує працювати для громади та оборони нашої країни.

З детальнішим звітом по галузях медицинач освіта, житлово-комунальне господарство, інфраструктура, культура, спорт, селищного голови можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Красненської селищної ради у розділі «Звіт селищного голови», у черговому випуску газети «Воля народу» та на сайті Буського медіа порталу інформаційних новин.

Також селищний голова подякував місцевим підприємцям та сільськогосподарським товаровиробникам за сплачені податки, депутатам селищної ради, старостам старостинських округів, вчителям, медикам, працівникам виробництв та сфери послуг за наполегливу й відповідальну роботу. А волонтерам, небайдужим громадянам та дітям нашої громади, за зібрані заощадження на допомогу нашим захисникам.

Окрема подяка прозвучала нашим захисникам та їхнім сім’ям за мужність, витримку та велику жертовність! Та всім, хто працює і допомагає заради нашої спільної перемоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь