Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: про важливе

Дата: 10.05.2024 14:33
Кількість переглядів: 84

Фото без описуВчора під головуванням селищного голови Романа Фурди відбулось 105-те засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, на якому розглянуто ряд важливих питань соціального спрямування, підтримки дітей-сиріт, допомоги військовим, нагородження загиблих, які полягли за Незалежність та територіальну цілісність України відзнакою Красненської селищної ради (посмертно) та ін..

Детальніше:

Розпочали з питання про нагородження відзнакою Красненської селищної ради «ПОЧЕСНИЙ ЗАХИСНИК УКРАЇНИ З КРАСНЕНСЬКОЇ ГРОМАДИ» (посмертно) бійців, які боролись та загинули за Незалежність та територіальну цілісність України. Адже, після останнього такого нагородження 34-х загиблих бійців, загинуло ще шість героїв з Красненської територіальної громади, а саме: Григор'єв Олексій Ігорович 1997 р.н. з селища Красне загинув 21 листопада 2023 р. (тіло бійця для поховання було передано пізніше), Басараба Ростислав Володимирович 1990 р.н. з селища Красне загинув 10 лютого 2024 р., жителі села Полтва Білий Роман Романович 1987 р.н. та Дуфанець Тарас Олегович 1998 р.н. загинули в один день 25 лютого 2024 р., 27 лютого 2024 р. обірвалось життя жителя Красного Гуженка Ігоря Івановича 1973 р.н., 12 березня 2024 р. загинув Дац Антон Антонович 1986 р.н. з села Полоничі. Попередньо вручення нагород родинам загиблих бійців заплановано з нагоди «Дня Героїв🇺🇦» 23 травня 2024 року.

Окрім цього, члени виконкому надали дозвіл на дарування житлового будинку та земельної ділянки онукові від діда.

Надали дозвіл на тимчасовий виїзд за кордон неповнолітніх з метою участі у змаганнях з футболу а також для поїздки на конкурси з танців.

Створили комісію з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Красненській селищній раді.

Затвердили Порядок призначення та виплати одноразової грошової допомоги на реабілітацію військовослужбовцям/особам - жителям Красненської територіальної громади, які під час забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України потрапили в полон держави-агресора та були звільненні з полону. *Допомога на таку реабілітацію осіб з Красненської територіальної громади, що повернулись з полону, визначена в сумі 50 тис. грн. з селищного бюджету на одну людину.

Прийняли рішення про відрядження депутата Красненської селищної ради, голови постійної комісії селищної ради з питань планування, інвестицій, бюджету, та фінансів на запрошення польської Фундації «Центр реабілітації осіб поранених».

Надали дозвіл на зріз аварійних дерев в селі Андріївка, згідно актів обстеження та висновків Державної екологічної інспекції.

На завершення селищний голова Роман Фурда обговорив з членами виконкому підсумки роботи за минулий 2023 рік та відповідні з цього висновки, які впливатимуть на роботу в цьому році. Зокрема зазначено, що на військових та ЗСУ минулого року було виділено з селищного бюджету 3 285 472 грн. Закуплено дрони, акумулятори, запчастини до а/м, тепловізійні приціли, обладнання Старлінк, комп’ютери та інші потрібні речі для Збройних сил України. Виділялись кошти на поховання бійців, встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих, виплачували допомогу на реабілітацію військових. На суму 560 тис. грн. виплатили допомогу пораненим.

Профінансовано пільгове харчування в школах та закладах дошкільної освіти. Щодо підтримки військових прийнято ряд місцевих програм. Окрім підтримки ЗСУ перевагу у фінансуванні надавалось та надаватиметься галузям соціального захисту населення, зокрема підтримка соціально вразливих груп населення Красненської територіальної громади, наданню соціальних та адміністративних послуг населенню, підтримка функціонування галузей освіти, культури, спорту та медицини.

Ще до широкомасштабного вторгнення на 2022-2023 роки планувалось надати співфінансування разом з державним бюджетом на такі об’єкти: на облаштування дитячого садочку у селі Задвір’я по якому питання практично уже було вирішено, але після широкомасштабного вторгнення держава скасувала фінансування об’єктів по програмі «Велике будівництво». Відмінено і ремонт підлоги спортзалу в Задвір’ї, ремонт концертного залу Народного дому села Андріївка. Оскільки практично скасовано державний фонд щодо ремонту доріг, відповідно призупинені ремонти доріг, які є у підпорядкуванні Львівської ОВА, а планувалось з залученням співфінансування також і з місцевого бюджету ремонтувати ділянки: Красне – Куткір, Андріївка – Бортків, Полтва – Задвір’я та ін.. Тепер ці ремонти призупинені через війну. По тій же причині призупинено ремонти вулиць Джерельна, Стуса, Дорошенка, Бічна Залізнична, Бічна Стефаника, Мартовича у Красному, вулиці Головна в Утішкові, Молодіжна у Малій Вільшанці, Рудка, Південна, Молодіжна в Адріївці, Бічна Головна (біля Храму) в Задвір’ї, Шевченка, Заводська в селі Сторонибаби та ін. І це не дивлячись на чисельні заплановані роботи по облаштуванні дитячих та спортивних майданчиків, скверів, тротуарів, велодоріжок, які також на разі призупинені. Роман Фурда висловив надію, що ця війна таке закінчиться і однозначно вдасться реалізувати усе заплановане. А на даний час в пріоритеті і надалі залишається підтримка ЗСУ, допомога бійцям, а також підтримка функціонування освітянських та медичних закладів і галузі соціального захисту населення. Наскільки це можливо в даній ситуації буде працювати і селищне комунальне підприємство, яке тепер обслуговує 18 населених пунктів Красненської територіальної громади. Висловлена подяка військовим, які нас захищають та усім тим жителям громади, які реально хто чим може допомагають, розуміючи ситуацію що склалась.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь