Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Повік не забудемо подвиг Героїв, які віддали своє життя за нашу свободу і незалежність!

Дата: 23.05.2024 16:58
Кількість переглядів: 77

Фото без описуСьогодні біля пам’ятника Борцям за волю України у селищі Красне за участю священнослужителів, представників влади, культури, школярів, молоді та громадськості відбулися заходи присвячені Дню Героїв, що встановлене на честь українських захисників та захисниць, які в усі часи виборювали та виборюють свободу і незалежність України.

Розпочався захід із молебню за Україну, за наших воїнів, за перемогу правди й мир, який провели отці Юрій Толочний та Володимир Целень. Далі у виконанні хору працівників культури прозвучав Гімн України. Усі присутні на віче хвилиною мовчання вшанували пам’ять українських захисників.

Фото без описуСелищний голова Роман Фурда та представник Братства ветеранів національно-визвольної боротьби Мар’ян Длугош поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю України.

У руках школярів - портрети загиблих Героїв.

Ведучі заходу Оксана Кушинська та Альбіна Антонишин зазначили, що відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – Незалежності, розквіту і слави Української Самостійної Соборної Держави.

Пам’ятати мужність та героїзм українських захисників закликав селищний голова Роман Фурда. Дата 23 травня була вибрана з огляду на те, що в цей день та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра. Він подякував усім воїнам, які мужньо виборюють нашу волю, свободу та незалежність. Закликав кожного у ці пам’ятні дні згадати героїв, схиливши голову, віддати глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу рідної землі. Їх подвиг неоціненний і ми повинні пам'ятати цей мужній крок до самопожертви та безсмертя. Герої не вмирають, а навічно залишаються нашою славою та небесними захисниками України!

Фото без описуДалі відповідно до рішення виконавчого комітету Красненської селищної ради від 09.05.2024 року №832 «Про нагородження відзнакою Красненської селищної ради «ПОЧЕСНИЙ ЗАХИСНИК УКРАЇНИ З КРАСНЕНСЬКОЇ ГРОМАДИ» (посмертно), селищний голова Роман Фурда вручив відповідні відзнаки шістьом родинам загиблих бійців з Красненської ТГ.

Посмертно нагороджено:

Григор’єва Олексія Ігоровича, уродженця та жителя селища Красне;

Барасабара Ростислава Володимировича, уродженця та жителя селища Красне;

Білого Романа Романовича, уродженця та жителя села Полтва;

Дуфанця Тараса Олеговича, уродженця та жителя села Полтва;

Гуженка Ігора Івановича, уродженця та жителя селища Красне;

Дац Антона Антоновича, уродженця та жителя села Полоничі.

Зазначимо, що у день Соборності України, 22 січня 2024 року, селищний голова Роман Фурда вручив відповідні відзнаки також понад 30 родинам загиблих бійців з Красненської ТГ. Загалом зараз Красненська громада втратила 41 військовослужбовця.

Ця відзнака, якою відзначаємо захисників, що захищали свій народ, боролись та віддали свої життя за незалежність та територіальну цілісність України, є найвищою нагородою Красненської селищної ради.

Фото без описуДля кожного військового нагорода є найвищою оцінкою їхньої мужності. На жаль, цю нагороду ми передали посмертно. Але пам’ять про наших Героїв має жити вічно. Адже ми всі повинні пам’ятати про те, якої ціною здобувається наша перемога. Щоб ці герої сьогодення жили серед нас вічно, тому що завдяки їм ми будемо жити в мирній вільній країні.

Низку проникливих пісень виконали хор працівників культури Красненської ТГ (кер. О.Приставська), гурт «Красняночки» (кер. О.Сілковська) та дует у складі Альбіни Антонишин та Дмитра Кришталя.

Завершився захід спільним виконанням пісні «Боже великий, нам Україну храни…».

Більше фотографій із заходу на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь