Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

У Красненській громаді з’явиться Алея Героїв

Дата: 01.06.2024 11:17
Кількість переглядів: 113

Фото без описуВона стане місцем вшанування пам’яті та подвигу мешканців громади, які віддали своє життя за Україну від самого початку російсько-української війни у 2014 році.

Вчора, у приміщенні селищної ради, робоча група під керівництвом селищного голови Романа Фурди провела обговорення щодо облаштування Алеї Героїв як частини меморіального комплексу «Борцям за волю України», що знаходиться поруч з могилою останнього головнокомандувача УПА Василя Кука у селищі Красне.

Фото без описуСелищний голова Роман Фурда підкреслив, що це місце стане символом відданості та героїзму. Кожен, хто зупиниться перед портретами загиблих героїв, матиме змогу вшанувати їх пам'ять, встановивши лампадки та квіти, і при цьому задуматися про цінність нашої незалежності.

«Вони віддали своє життя за територіальну цілісність нашої країни, за її незалежність та свободу. І ми повинні повсякчас пам’ятати про їх подвиг та розповідати своїм дітям. Скільки б часу не минуло, імена тих, що не повернулися живими до своїх домівок, не зітруться з нашої пам’яті. А ми будемо робити все можливе для того, щоб прийдешні покоління знали, якою ціною є Україна», – сказав селищний голова Роман Фурда.

Після цього робоча група здійснила виїзд на місце облаштування Алеї Героїв, щоб обговорити попередню концепцію меморіальних конструкцій, які будуть розташовані на відповідній території.

Також під час засідання робоча група обговорила питання встановлення меморіальних дошок загиблим захисникам на закладах освіти та культури громади - для гідного вшанування земляків, які загинули, захищаючи незалежність і суверенітет України від російського збройного вторгнення.

Через російське вторгнення з 2014 року Красненська громада втратила 42-х своїх земляків, які зі зброєю в руках стали на захист України. 40 з них вже присвоєно відзнаки «Почесний захисник України з Красненської громади».

Алея Героїв стане не лише місцем пам'яті, а й нагадуванням про вшановування тих, хто став на захист національних ідеалів та безпеки нашої країни. Хай вона буде світлим символом віри в майбутнє та невтомної боротьби за краще завтра.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь